44:大正コロケット  Taisho Croquettes

看板メニューの一つ「大正コロケット」。
One of the signature dishes "Taisho Croquettes"

大正コロッケット
Taisho Croquettes

看板メニューの一つ「大正コロッケット」
One of the signature dishes "Taisho Croquettes"

「大正コロケット」は通称で、「若鶏と蟹入りベシャメルコロッケ トマトソース」が正式名称です。

大正時代のメニューに記述されていた「コロッケっト」という表記をそのまま商品名にしています。当時のスタッフが”Croquette”の発音は「コロッケット」って聞こえたのでしょう。
昔ながらのレシピで作られたコロッケットは、派手さはありませんが、丁寧に仕込まれたベシャメルときめの細かいパン粉でサクトロで上品なコロッケに仕上がっています。

先人の工夫と思いが引き継がれたこのメニューは、現在ではメインダイニングの「プリフィクスランチ」や「クラシックディナー」「金谷ディナー」にてお召し上がりいただけます。

"Taisho Croquettes" is the common name, but the official name is "Chicken and Crab Béchamel Croquette with Tomato Sauce."
The product name is the same as the spelling "Korokketto" that was written on the menu from the Taisho period. The staff at the time probably pronounced "Croquette" as "Korokketto."
The croquettes made using the traditional recipe are not flashy, but the carefully prepared béchamel and fine breadcrumbs make for a crisp and creamy, refined croquette.

This menu, which has inherited the ingenuity and spirit of our predecessors, is currently available in the main dining area at the "Prix Fixe Lunch," "Classic Dinner," and "Kanaya Dinner."

ランチメニュー・ご予約はこちらから
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